Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Huawei komt met 5G netwerk!

Irma Hartman February 27, 2014

Huawei is van plan om 5G mobiele netwerken te gaan ontwikkelen. Men wil dat dit zeer krachtige netwerk, dat 1000 keer meer de capaciteit heeft van de mobiele netwerken die nu gebruikt worden, in 2020 klaar is voor gebruik. De 5G netwerken zullen bovendien piek datasnelheden van meer dan 10 Gbps kunnen bereiken. Deze informatie maakte Dr.Wen Tong, hoofd van de Wireless Research en hoofd Communicatie Technologieen bij Hueawei, bekend tijdens de raming bij de 5G @ Europe Summit in Duitsland.

Volgens Tong heeft de ontwikkeling van 5G niet alleen een grote impact op de ICT, maar ook op de kwaliteit van ons leven. Hij vertelde dat Huawei recent plannen heeft gemaakt om 600 miljoen dollar te investeren in onderzoek en innovatie op het gebied van mobiele netwerken. Volgens Huawei zal de ontwikkeling van 5G leiden tot 50 tot 100 miljard aansluitingen in 2020.
Huawei 5G planning
Huawei wordt gezien als een van de belangrijkste spelers in het ontwikkelen van de 5G infrastructuur en is dan ook lid van het Europees onderzoek consortium METIS. Het bedrijf hielp bijvoorbeeld ook met het ontwikkelen van 4G netwerken in Noorwegen en Zweden.

 

Tagged with:

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!