Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

iPhone 5 Review

Terug naar reviews

De iPhone 5 komt in De iPhone 5 komt in  varianten, een 16GB een 32GB en een 64GB versie. Het enige verschil is de opslag ruimte. Wel is tegenwoordig een minimum van 32GB aan te raden aangezien foto’s en video’s betere resoluties hebben wat simpelweg meer opslag ruimte kost.

de iPhone 5

Het besturingssysteem op de iPhone 5

Een groot voordeel van het besturingssysteem van de iPhone is dat je technisch niet onderlegd hoeft te zijn om er mee te kunnen werken. De iPhone 5 draait op de nieuwste versie, iOS 6, wat met een aantal nieuwe functies komt ten opzichte van haar voorganger. De look and feel blijft gelijk. Je werkt met grote iconen wat zeer makkelijk en gebruiksvriendelijk werkt. Door simpelweg een icoon van een gedownloade app ingedrukt te houden kun je de app verwijderen. Iets wat op geen enkele andere smartphone zo makkelijk werkt.

iOS 6

Een net zo belangrijk onderdeel van iOS is dat de iPhone 5 over genoeg RAM geheugen beschikt waardoor het navigeren door de telefoon soepel verloopt. Ook de Processor is van hoge kwaltijd waardoor het schakelen tussen apps zo goed als naadloos verloopt.

Uiteraard heb je met iOS 6 toegang tot de App Store waar je met gemak duizenden apps download. Daarbij krijg je van Apple gratis cloud opslag ruimte, genaamd iCloud, waar je gemakkelijk foto’s en dergelijke op kunt slaan en altijd kunt gebruiken. Ook zeer handig wanneer je al een iPad hebt, dan kun je deze op bijde openen en bewerken.

Het scherm van de iPhone 5

Ookal heeft de iPhone 5 een groot scherm, zeker in vergelijking tot de eerste iPhones, lijkt deze redelijk klein wanneer je deze naast een Samsung Galaxy S4 legt. Maar Apple heeft hier een goede reden voor. Apple vindt dat je een telefoon met een hand moet kunnen gebruiken, wat bijna onmogelijk is met andere toestellen zoals de HTC One. Vandaar dat Apple het 4 inch scherm zo heeft ontworpen dat je nog steeds met een hand gebruik kunt maken van de telefoon. Iets wat andere fabrikanten links laten liggen. Wel is het groter dan de oude iPhone schermen. Dit heeft zeker zijn voordelen. Er passen nu meer iconen op het scherm omdat er een extra rij bijgekomen is.

iPhone 5 scherm

De resolutie van het scherm is indrukwekkend. Alles ziet er haarscherp uit, ook foto’s of websites wanneer je aan het browsen bent op het internet. Deze resolutie komt nog meer tot zijn recht door het kleur bereik, dit betekend dat kleuren zoals zwart echt goed zijn en geen donkere versie van grijs zijn. Zwart is nu echt zwart en wit is nu echt wit. De helderheid zorgt er ook voor dat alles beter te zien is wanneer je in het licht staat. Dus ook in de zomer wanneer je buiten zit, kun je met gemak even appen of faceboeken.

De bouw van de iPhone 5

Het eerste wat opvalt aan de iPhone 5 is dat deze langer is dan de iPhone 4s. Logisch want het scherm is groter dan de voorganger. Leuk is dat de telefoon ook dunnen er dan we voorheen zagen bij de iPhone 4 of 4S. Dit is niet alleen te merken in afmetingen maar ook in gewicht. De dunne maar zeer mooie aluminium afwerking maakt de iPhone 5 weer een van de meest luxe smartphones van het moment. Iets waar Apple garant voor staat. De kleurenkeuze is zoals van ouds, wit of zwart.

 

iPhone 5 Video

iPhone 5 kopen

 De iPhone 5 Review   studentmobiel 200x200

 

 De iPhone 5 Review  GSMwijzer 200x200

 

iPhone 5 of iPhone 5s met jouw foto er op

Een haarscherpe foto en tekst of logo, zelfs je eigen ontwerp op je iPhone 5 of iPhone 5s.


Posted in iPhone

|

Tagged ,

|
Leave a comment

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!