Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

iPhone 5C review

Terug naar reviews

Toen er gesproken werd over een IPhone 5c, gingen we er vanuit dat dit een goedkoop toestel zou worden. De C zou staan voor “China” of “cheap”. Men ging er dab ook van uit dat dit toestel voornamelijk gemaakt zou zijn voor landen als China, waar het marktaandeel van Apple lang niet zo groot is en het af moet leggen tegen fabrikanten als Huawei.

iphone 5c (groen, rood, geel)

En zowaar, Apple komt dan uiteindelijk ook met een plastic iPhone. Maar goedkoop is deze zeker niet. Op de Amerikaanse site geeft Apple de prijzen al aan. In Nederland nog niet. Tenminste, nu nog niet, op het moment dat we deze review schrijven. Wel hebben de eerste resellers het toestel een prijs gegeven en dat is een bedrag van niets minder dag € 699,-. De “C” staat dus duidelijk niet voor ” cheap”.

Prijs van de iPhone 5c

Wel is de behuizing, zoals gezegd, van plastic en dit maakt wel een prijsverschil tussen de iPhone 5s en de iPhone 5c.  Een belangrijke USP van deze iPhone is dat deze al meteen in veel verschillende kleuren beschikbaar is; blauw, geel, groen, rood en wit.

 Het design van de iPhone 5c

Met de omschrijving “plastic iPhone” doe je de iPhone 5c echt te kort. Wanneer je deze telefoon in je hand hebt liggen voelt deze zeker niet goedkoop aan. Het is hard, glad plastic met een mooie hoogglans kleur (rood, blauw, geel, wit of groen). De knoppen voelen goed aan en zijn zeer responsieve. Ook de hoeken lopen, zoals we gewend zijn van Apple, weer mooi rond af en dat alles weegt maar 132 gram.

Binnen in de plastic behuizing is het metalen frame nog steeds aanwezig. Deze werd geïntroduceerd in de iPhone 4 wat niet alleen als frame werd gebruikt maar ook direct als de antenne, dit is in de 5c niet anders.

Ook gaat Apple direct hoesjes bij de iPhone 5c verkopen, wat nog meer variatie brengt. Alle kleuren van de telefoon zelf zijn ook als hoesje verkrijgbaar, waardoor je combinaties kan maken van bijvoorbeeld blauw met wit. Deze siliconen hoesjes hebben ronde gaten aan de achterkant, zodat de oorspronkelijke kleur nog goed te zien blijft.

Het scherm van de iPhone 5c

De iPhone 5s en de iPhone 5c verschillen qua scherm niet echt van elkaar. Een 4 inch scherm met een resolutie van 640 x 1136. Dit is toch wel een teleurstellen. Andere high end toestellen worden al geleverd met 1080 x 1920 (1080p) resolutie. Wel maakt Apple het goed met de pixel dichtheid, 326 per inch. Alle beelden zijn dus haar scherp wat in deze tijd echt een vereiste is. Upgrades qua contrast en brightness zijn er niet. Dit heeft Apple niet verandert ten opzichte van de iPhone 5.

Het scherm van de iPhone 5c

De background die iOS7 gebruikt is in dezelfde kleur als het toestel zelf. Op deze manier komt de kleur die jij gekozen hebt ook altijd terugkomen op je scherm. Dit is misschien wel iets over de top, want er was niets mis met de originele achtergronden van het oorspronkelijke iOS7.

iOS 7 als besturingssysteem

Vlak voor de komst van de iPhone 5c kwam Apple al met iOS7 voor de iPad en eerdere generaties iPhones. Dit nieuwe besturingssysteem van Apple geeft een totaal nieuw uiterlijk aan iOS en alles is een stuk platter. Ondanks het platte uiterlijk voelt het erg modern aan en ziet het er strak uit.

iOS7 iphone 5c

Het controlescherm is ten opzichte van alle eerdere iOS versies misschien wel de grootste verandering.  Alle logische aan en uitknoppen zijn hier te vinden. Denk aan vliegmodes of Wi-Fi aan of uit. Voor iPhone gebruikers zal dit een zeer nieuwe ervaring zijn maar voor Android gebruikers niet meer dan normaal. Het werd dus tijd dat dit onderhanden genomen werd.

 

iPhone 5c Video

iPhone 5c kopen

 iphone 5c hoesje   studentmobiel 200x200

 

 iphone 5c hoesje  GSMwijzer 200x200

 

Limited iPhone 5c

Tegenwoordig kun je zelf een extreem limited edition van jouw iPhone 5c maken. Dat kan dankzij de unieke telefoonhoesjes die dit geschenkplatform aanbiedt.


Posted in iPhone

|

Tagged ,

|
Leave a comment

Verkoop van de Apple iPhone 5c lager dan verwacht

De kwartaalcijfers van Apple zijn inmiddels bekend. Na de bekendmaking van de cijfers van het kwartaal dat eindigde in december, geeft de directeur, Tim Cook,


Posted in iPhone

|

Tagged ,

|
Leave a comment

Valtest van de nieuwe iPhone 5S en 5C

Apple heeft op 10 September de nieuwste smartphones van het merk onthuld. Het nieuwe topmodel, de iPhone 5S en de meer budget verantwoorde iPhone 5C zullen het voor Apple moeten gaan doen. Sinds enkele dagen zijn de toestellen ook te koop in de “grote landen” zoals Amerika, Australië, Duitsland en Engeland, in Nederland moeten we… Lees meer.. »


Posted in iPhone

|

Tagged ,

|
Leave a comment

Microsoft maakt Apple belachelijk met een video

De iPhone 5S en de iPhone 5C zijn nog maar net naar buiten gebracht door Apple en de eerste video die de telefoons belachelijk maakt zijn al te vinden.


Posted in iPhone

|

Tagged , , ,

|
Leave a comment

Onthulling iPhone 5s en iPhone 5c op 10 september

Het is nog niet 100% zeker, maar wel bijna zeker dat de nieuwe iPhones op 10 september onthuld zullen worden.


Posted in iPhone

|

Tagged , , ,

|
Leave a comment

Terug naar reviews

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!