Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Irma Hartman November 25, 2014

Iedereen keek er smachtend naar uit: de nieuwste telg uit de iPhone generatie oftewel de iPhone 6. Eindelijk was ie dan te koop eind september. En hij kwam niet alleen. Samen met zijn grotere broer, de iPhone 6 Plus, verscheen hij op de markt. Rijen wachtende mensen voor de Apple store, nieuws dat zelfs het journaal haalde. Het komt veel overeen met fans die met hun tentje dagenlang voor de concerthal wachten op hun idool.

Het Apple idool zingt dan ook hoge noten. De kersverse smartphones bevatten nieuwe technologische hoogstandjes en hebben een modern design. Het grootste verschil met zijn voorganger is dat hij ultradun is en ook een stuk groter van formaat. De iPhone 6 Plus heet niet voor niets Plus. Die is namelijk nog groter. Ook de beeldschermen zijn gigantisch. De iPhone 6 heeft een 4,7-inch beeldscherm en de iPhone 6 Plus een 5,5-inch beeldscherm. Beide smartphones hebben daardoor verdraaid veel weg van een mini iPad.

 Goed met één hand te bedienen?

Rijst de vraag: liggen zulke grote toestellen wel lekker in de hand? Natuurlijk is het voor sommigen even wennen, zeker als je de iPhone 5s gewend bent. Ondanks het grote formaat zijn veel mensen toch positief over de nieuwe Apple toestellen, omdat ze volgens velen zo makkelijk te bedienen zijn. Waarschijnlijk is dat te wijten aan het feit dat de telefoons veel slanker zijn dan de iPhone 5. Met 6,9 mm dikte voor de iPhone 6 en 7.1 mm voor zijn grotere broer, kunnen we concluderen dat het ultradunne smartphones zijn. De gemiddelde gebruiker kan makkelijk zijn of haar vingers rondom het toestel leggen. Doordat de zijkanten mooi zijn afgerond, zijn de randen niet zo scherp gesneden als de randen van bijvoorbeeld de iPhone 5s. Dat geeft ook een goed gevoel. Al met al dus slanke, prettige toestellen met een aluminium behuizing die zeker gebruiksvriendelijk is.

Wat kunnen we nog meer verwachten van de nieuwe toestellen?

Andere nieuwe functies die beiden telefoons hebben zijn: een snellere en energiezuinige processor, een betere camera voor foto’s en video’s met optische beeldstabilisatie en een snelle autofocus en een nieuw, innovatief betalingssysteem van Apple die Apple Pay heet. Tot nu toe werkt dit systeem alleen nog maar in de Verenigde Staten. Op de nieuwe telefoons is standaard het nieuwe iOS 8 besturingssysteem geïnstalleerd. En last but not least: de batterijen van beide smartphones gaan langer mee. En dat is een groot pluspunt. Grotere toestellen vergen natuurlijk ook grotere accu’s. Als je de toestellen normaal gebruikt, hoef je ze pas anderhalve dag later weer op te laden.

De nieuwste iPhones van Apple zijn verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver, en Space Gray, en zijn beschikbaar met 16, 64, en 128 GB geheugen.

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!