Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

iPhone 6, welke is beter?

admin November 24, 2014

De iPhone 6 en de 6 plus, twee prachtige toestellen. Maar welke is nu beter? Tussen de iPhone 5S en 5C was het makkelijk kiezen, de 5S was duidelijk beter. Met de iPhone 6 is de keuze echter minder eenvoudig. Het belangrijkste verschil is natuurlijk de grootte, maar er zijn meer verschillen om rekening mee te houden.

Design

Het enige verschil in het design van de toestellen is het formaat. Verder zijn ze identiek. De 6 plus is 2cm hoger, 1cm breder en 2mm dikker. Dat lijken wellicht kleine verschillen, bij een smartphone zijn ze van grote invloed. Heb je niet zulke grote handen? Dan kan het lastig zijn de 6 plus met één hand te bedienen. De iPhone 6 is hierdoor handiger in gebruik.

Scherm

Ook het scherm verschilt natuurlijk in formaat. Vooral bij het surfen heeft het grotere scherm van de iPhone 6 plus duidelijke voordelen.

Camera

De camera’s van deze twee toestellen zijn vrijwel geheel hetzelfde. Het voordeel dat de camera van de 6 plus heeft, is dat deze beschikt over OIS (optical image stabilisation). Deze functie zorgt ervoor dat kleine handbewegingen die je maakt bij het maken van een foto gecorrigeerd worden.

Opslag

Zoals we gewend zijn van Apple, is de opslag van beide telefoons niet uit te breiden met een micro SD card. Wel bieden de telefoons zelf veel opslagruimte, tot maar liefst 128GB. Je kunt kiezen uit 16, 64 en 128GB. Er zitten geen toestellen met 32GB bij.

Batterijduur

Zoals je wellicht al verwacht, heeft het grootste toestel ook de grootste batterij. De iPhone 6 plus is namelijk voorzien van aan 2915mAh batterij, de kleinere variant heeft er een van 1810mAh. Met deze batterij gaat de 6 plus bij normaal gebruik maar liefst twee dagen mee.

Conclusie

Welke is nu beter, de grote of de kleine versie? Het blijft een lastige keuze. Apple heeft zijn best gedaan de telefoons identiek te maken. Als we echt moeten kiezen, zouden we voor de iPhone 6 plus gaan vanwege het grotere scherm en de langere batterijduur. Het blijft echter een persoonlijke keuze, niet iedereen vindt het formaat van dit grote toestel handig met het bedienen.

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!