Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Ivone en Dre krijgen top posities bij Apple

Irma Hartman May 16, 2014

Apple beats by dre - groot

Vorige week kwam naar buiten dat Apple van plan is om Beats Audio te gaan kopen, het bedrijf van Dr. Dre en Jimmy Lovine. Het lijkt er op dat de deal rond is. Apple schijnt voor Beats Audio zo’n 3 miljard euro te betalen en zowel Lovine als Dr Dre krijgen een hoge positie binnen de organisatie. Daar zinspeelde Dr Dre op in een videoboodschap. Officieel is er niets aangekondigd.

Verwacht wordt dat Lovine daarom stopt met zijn huidige werkzaamheden bij Interscope Geffen A & M Records. Lovine kan Apple helpen met het binnenhalen van talent door zijn vele connecties. Lovine wordt volgens sommigen zelfs adviseur van Apple directeur Tim Cook. Over de taak van Dr Dre is nog niets bekend.

Beiden heren hebben al eens eerder het merendeel van hun aandelen verkocht: in 2011 besloot HTC om 50,1% van de aandelen van de aandelen van Beats Audio te kopen voor 300 miljoen. HTC groeide vervolgens behoorlijk en maakte bij diverse toestellen gebruik van Beats Audio. Het integreren van het bedrijf in HTC werd echter te duur, waarna Dr Dre en Jimmy Lovine Beats Audio voor de helft terug kochten.

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!