Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Valtest van de nieuwe iPhone 5S en 5C

Irma Hartman January 17, 2014

Apple heeft op 10 September de nieuwste smartphones van het merk onthuld. Het nieuwe topmodel, de iPhone 5S en de meer budget verantwoorde iPhone 5C zullen het voor Apple moeten gaan doen. Sinds enkele dagen zijn de toestellen ook te koop in de “grote landen” zoals Amerika, Australië, Duitsland en Engeland, in Nederland moeten we nog even geduld houden. In de tussentijd zijn er vele blogs en nieuwswebsites aan de gang gegaan met de toestellen, af en toe zit daar wat leuks tussen.

Notabene Android Authority heeft een valtest uitgevoerd met deze nieuwe smartphones. De makers van het filmpje lieten 5S en 5C werden op verschillende posities naar beneden vallen, de meeste vallen brachten geen grote schade aan. Het resultaat: Bij de iPhone 5S slechts enkele deukjes en krasjes op de aluminium body, het scherm bleef heel. De iPhone 5C deed het ook heel aardig, alleen de directe val op het scherm zorgde voor het barsten van het glas van het scherm, het scherm werkte nog wel.

Bekijk de valtest van beide toestellen hieronder:

Het algemene resultaat is dus goed, je kunt de iPhones dus wel eens laten vallen zonder ze direct te vernielen. Wel is het bij de 5C dus aan te raden om in ieder geval een van de officiële Apple hoesjes bij te bestellen, je geeft het toestel dan net wat meer veiligheid mee.
De iPhone 5S is in 3 kleuren grijs, zilver en het al verwachte goud, de 5c heeft 5 hippe kleuren; roze, blauw, groen, geel en wit. De losse toestelprijs van deze telefoontjes ligt bij de 5S tussen 699 en 899 euro. De 5C is los verkrijgbaar tussen 599 en 699 euro. Een boel geld om zomaar even te laten vallen voor een filmpje.

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!