Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Verkoop van de Apple iPhone 5c lager dan verwacht

Irma Hartman February 19, 2014

De kwartaalcijfers van Apple zijn inmiddels bekend. Na de bekendmaking van de cijfers van het kwartaal dat eindigde in december, geeft de directeur, Tim Cook, aan dat het marktaandeel van de iPhone 5c kleiner is dan verwacht. Deze iPhone, (lees hier de iphone 5c review), is een goedkopere variant van de nieuwe iPhone 5s. Grote verschillen zijn onder andere de plastic behuizing van de goedkopere variant en het gemis van de TouchID fingerprint scanner, waarmee vingerafdrukken gescand kunnen worden, die wel als functie op de iPhone 5s zit.

Uit de kwartaalcijfers is op te maken dat er in het kwartaal dat eindigde in december in totaal 51 miljoen iPhones verkocht zijn. Apple specificeert deze cijfers helaas niet op de verschillende modellen, zodat niet duidelijk is wat precies het marktaandeel van de iPhone 5c is. Duidelijk is wel dat er dat kwartaal minder verkocht zijn dan het bedrijf in eerste instantie had verwacht. Het gemis van veelbelovende functies zoals de TouchID fingerprint scanner lijkt voor veel potentiële kopers de doorslaggevende reden te zijn om te kiezen voor de luxere versie, de iPhone 5s.

5 kleuren iPhone 5x

Door dit lagere marktaandeel van deze goedkopere iPhone, gaan er speculaties dat er geen opvolger van dit model zal komen, hoewel de directeur Tim Cook dit niet heeft gezegd.

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!