Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Wat verwachten we van de iPhone 6 – onderzoek van Studentmobiel

Irma Hartman September 6, 2014

Volgende week dinsdag (9-september 2014) zal Apple de nieuwe iPhone aankondigen. Deze zal iPhone 6 gaan heten of het zou de naam “iPhone Air” kunnen krijgen.   Over de specificaties van het toestel wordt ongelofelijk veel gespeculeerd. Maar wat interessant is, wat verwachten / willen de huidige iPhone liefhebbers nu eigenlijk.  Studentmobiel heeft hier onderzoek naar gedaan.

iPhone 6 release - Tim Cook

Groter scherm?

De discussie tussen high end Andoid gebruikers en iPhone gebruikers, over het toestel gebruiken met een hand, kennen we. De iPhone 5s was dan ook niet te groot dat je het toestel met 2 handen moest gebruiken bij het smsen of Whatsappen, wat met een Samsung Galaxy S5 niet te doen is voor de meeste gebruikers.

formaat iPhone 5s VS Samsung Galaxy S5

Verbazingwekkend genoeg blijkt uit het onderzoek van Studentmobiel dat 55% van de iPhone gebruikers een groter scherm zou willen. 45% geeft aan dat een 4.7 inch scherm ideaal zou zijn, een kleine 7% ziet graag een 5.5 inch iPhone (phablet formaat).  De kans dat Apple zal luisteren naar de 7% is vrij groot, er gaan al langere tijd geruchten te ronden dat op 9-september ook een iPhone 6L aangekondigd wordt met een 5.5 inch scherm.

iPhone 5s VS iPhone 6 VS iPhone 6L VS iPad Air mini VS iPad Air

Betere batterij?

De grootste frustratie bij iPhone gebruikers is de accuduur. Geen verassing, want een iPhone waar alles van in gebruik is, zoals WiFi, bluetooth, GPS en een paar apps op de achtergrond, red het ongeveer een halve dag. Dat betekend dat deze iedere avond in de oplader moet en vaak al eerder. Het zal dan ook geen verbazing zijn dat uit het onderzoek van Studentmobiel blijkt dat maar liefst 92% vindt dat dit beter moet bij de iPhone 6.

iphone 5s battery

Samsung heeft hier laats een video over gepubliceerd om op deze frustratie in te spelen.

Nog een aantal interessante punten uit het onderzoek zijn dat. het grotendeel wel een betere (front)cam zouden willen zien op de iPhone 6 en Near Field Communication(NFC) compatibiliteit komen op de tweede en derde plaats.

Hieronder het onderzoek van Studentmobiel:

infographic onderzoek Studentmobiel - iphone 6

 

 

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!