Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Apple verwacht nog meer iPhones te verkopen

Irma Hartman July 9, 2015

Twee voorname Amerikaanse banken, Morgan Stanley en UBS, berekenden onder andere via Web Search Analyse hoeveel iPhones Apple verkoopt. Deels gebaseerd op deze analyse voorspellen beiden een junitrimester van 50 miljoen verkochte exemplaren en een nog iets grotere nevenverkoop. De vraag wordt zo gesitueerd tussen de 52 en de 53 miljoen units, alleen al voor wat betreft de iPhones zelf. Daarmee wordt dan het volledige, beschikbare assortiment bedoeld: van de iPhone 5C tot de iPhone 6S.

Morgan Stanley: een vraag van 53 miljoen iPhones
Bij Morgan Stanley is deze analyse in handen van Kate Huberty. Zij voorspelt een verkoop van 53 miljoen iPhones tussen juni en september, goed voor een omzet van 48,3 biljoen dollar. De cijfers worden ondersteund door Jasmine Lu, specialist Aziatische Technologie. Zij schat in dat Apple zijn leveranciers vroeg zo’n 54 miljoen iPhones te bouwen. Bovendien zou het bedrijf ook de lopende voorraad van 17 miljoen exemplaren uitbreiden. Het is daarbij een opmerking waard dat Hubertys vorige AlphaWise enquêtes de iPhone-verkoop vijf op zes keer te laag inschatten.

UBS: een vraag van 50,3 miljoen iPhones
De UBS analyse is in handen van Steve Milunovich. Het is de derde keer dat hij zijn zogenaamde Evidence Lab iPhone Monitor publiceert. De studie is gebaseerd op historische data over iPhone verzendingen in 20 verschillende landen en regio’s. Google zoekacties lijken daarbij vooral toe te nemen in China, waar een groei van 130% wordt waargenomen. Op basis van deze toegenomen zoekactiviteit voorspelt UBS nu een vraag van 50 miljoen iPhones, in plaats van 48 miljoen. Dit zou de omzet van Apple verhogen van 51,8 biljoen naar 53,1 biljoen dollar.
Het is daarbij al de tweede keer dit trimester dan UBS de verwachtingen rond de iPhone verhoogt, gebaseerd op de resultaten van Evidence Lab. De getallen van Milunovich worden nog kracht bijgezet door een onderzoek van Apples toevoerketen. Uit dit onderzoek wordt een aanmaak van 54 miljoen nieuwe units gedistilleerd. Net als de collega’s van Morgan Stanley, verwacht ook UBS bovendien dat Apple tegelijk zal blijven verdergaan met de uitbreiding van de lopende inventaris.

Tagged with: , ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!