Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Kleine aankopen via mobiel apparaat blijven groeien!

Irma Hartman September 18, 2013

In totaal hebben 1,7 miljoen consumenten het laatste halfjaar van 2012 een aankoop gedaan via een mobiel apparaat. Als dit vergeleken wordt met het laatste halfjaar van 2011 dan is dat een groei van wel 73%. Er is in 2012 totaal voor 560 miljoen euro gekocht via mobiel internet of via de tablet. In totaal gaat het over 6% van alle consumentenbestedingen in 2012.

In totaal heeft van de 1,7 miljoen consumenten 1,4 miljoen een product of dienst gekocht. De andere consumenten hebben een app of een download gekocht. Het gaat nu voornamelijk over kleine bestellingen die via de mobiele telefoon of tablet worden gedaan. Het gemiddelde orderbedrag is 56 euro. Het browsen blijft groeien, dat wordt bevestigd door onderstaand onderzoek: www.prepaidsimkaart.net

.os 2012 - 2013
(Bron: emerce.nl)

De meeste consumenten doen de bestellingen met de smartphone of tablet vanuit huis. Maar uit onderzoek blijkt ook dat het aantal bestellingen dat onderweg of buitenshuis wordt gedaan toeneemt. In 2013 is de verwachting dat het aantal zal blijven toenemen. In totaal heeft 2/3 van de consumenten aangegeven dat ze zeker vaker via de mobiele telefoon of tablet een product willen bestellen. Veel mensen beschikken over de tablet en het is eenvoudiger om daarmee een bestelling te plaatsen dan met de smartphone. Sommige mensen vinden het lastig om in een klein scherm een bestelling te plaatsen, daarom wordt er vaker een tablet gekozen.

iPad gebruik toegenomen

product -dienst

Veel consumenten vinden het prettig om een aankoop te plaatsen via de iPad. In 2012 bezochten 7,95% van de mensen een website met de iPad en in 2013 was dit 13,66%. Dit is een flinke toename. Steeds meer mensen maken gebruik van de iPad, maar ook de bezoekduur is toegenomen. In 2012 was het 93 seconden en in 2013 120 seconden.

 

Conclusie van het onderzoek

Hieruit kan geconcludeerd worden dat het aantal iPad gebruikers het laatste jaar toch flink is toegenomen. Consumenten vinden het ook prettig om met de iPad te browsen, dit blijkt uit de gemiddelde bezoekduur.

Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door: Smartphonekopen.net

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!