Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Op zoek naar een nieuwe provider: waar moet je op letten?

Irma Hartman January 24, 2014

In Nederland bestaan er een aantal grote internet providers die allemaal soortgelijke producten, zoals UPC, KPN, Ziggo, Telfort, Tele2 en nog vele anderen. Waar onderscheidt welke provider zich nou in, en waar moet je op letten bij het kiezen van een provider? Wij zochten het uit!

1. Wat voor pakket is het meeste op jou van toepassing?

De internet providers die actief zijn in Nederland bieden diverse pakketten aan. Het is belangrijk om bij het vergelijken van providers deze in overweging te nemen en te bedenken waar je daadwerkelijk gebruik van zou maken. De belangrijkste verschillende pakketten zijn:
• Internet: een abonnement waar enkel internet wordt aangeboden. De consumenten enkel een internet abonnement afsluiten, doen dat omdat ze bijvoorbeeld al een TV-pakket hebben en geen huistelefoon meer hebben.
• Internet & Bellen: een abonnement waar zowel internet als telefonie wordt aangeboden (met behulp van een zogenoemde huistelefoon). Hier wordt voornamelijk voor gekozen door mensen die daadwerkelijk gebruik maken van een huistelefoon of op een huistelefoon te bereiken willen zijn.
• Internet & TV: een abonnement waar een internetverbinding en (digitale) televisie wordt aangeboden. Dit is een goede keuze als je niet op zoek bent naar telefonie en geen gebruik meer maakt van een huistelefoon.
• Alles in 1 (Internet, bellen & TV): het alles in 1-pakket valt vaak het meest voordelig uit. Met het pakket krijg je internet, telefonie en (digitale) TV. Doordat alles in één keer wordt afgesloten bij dezelfde provider, is dit vaak voordeliger dan losse abonnementen.

2. Welke provider is geschikt voor jou?

In Nederland zijn verschillende providers actief, echter is niet elke provider overal te verkrijgen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat Ziggo niet beschikbaar is in jouw wijk. Het is dus belangrijk dat er eerst wordt uitgezocht welke providers je kan ontvangen in jouw wijk. Naast de beschikbaarheid en de maandelijkse kosten van de provider zijn er nog een aantal punten die je in overweging kunt nemen:
• Aansluitkosten: hoeveel aansluitkosten zijn er verbonden aan de keuze van een bepaalde provdier?
• De internetsnelheid: wat is de maximaal haalbare internetsnelheid? Kijk ook naar de mening van anderen op internet.
• Televisie: wat voor soort televisie wordt er geboden? Is het digitale en Interactieve TV?
• Welke extra’s worden geboden? Denk aan extra TV-zenders, een Spotify-abonnement of andere extra’s als een tablet.

Welke provider is jouw favoriet?

Tagged with: , , , ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!