Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Recap: de eeuwige strijd tussen Apple en Samsung

Irma Hartman July 10, 2015

Apple versus Samsung, het lijkt een eeuwenoude strijd. Maar hoe is het allemaal precies weer begonnen en waarover gaat het dan eigenlijk nog? Hieronder bieden wij een korte recap aan de hand van een aantal simpele vragen.Samsung Galaxy S6 en de iPhone 6

Wie is begonnen?
Apple. In principe kan deze fruitige fabrikant met de iPhone de ‘uitvinding’ van de smartphone claimen. Hun rechtsclaim stelt dat verschillende Samsung smartphones inbreuken maken op het intellectueel eigendom van Apple. Het betreft in oorsprong de Samsung Nexus S, de Epic 4G, de Galaxy S 4G en de Galaxy Tab. Vandaag is de Galaxy-reeks uiteraard nog verder uitgebreid met de 5S, de 6S en hun Edge-varianten.

Zijn Apple en Samsung dan geen partners?

Toch wel. Samsung is ‘s werelds nummer 1 van de geheugen chips. Apple is ‘s wereld nummer 1 verbruiker van flash geheugen. De (legale) strijd tussen beide bedrijven is dus ironisch te noemen. Beide bedrijven kunnen nog steeds moeilijk zonder elkaar.

Wat verwijt Apple aan Samsung?
Het kopiëren van gepatenteerde Apple technologie, maar ook van interface en design (de zogenaamde ‘trade dress’ zaken). De oorspronkelijke klacht vermeldt daarbij zeven technische patenten waaronder gebruikersinteractie (pinging, zooming, scrolling, selecteren).

Wat verwijt Samsung aan Apple?

Het kopiëren van een vijftal gepatenteerde technieken op het gebied van draadloze communicatie. Hieronder bevinden zich principes om oproepen en data gelijktijdig te verwerken, het beperken van interferentie tussen toestellen, het verwerken van tekstberichten en bijlagen, en het verbeteren van netwerkefficiëntie.

Wat wil Apple?

Dat is niet echt duidelijk, maar de nadruk ligt grof gezegd wel op het verbieden van de marketing en verkoop van de Samsung toestellen (in bepaalde markten). In de verdere ontwikkeling van de strijd zal dit doel allicht specifieker worden. Apple zal bovendien ook compensaties trachten te verkrijgen voor geleden schades.

Wat wil Samsung?

Samsung wil zowat hetzelfde als Apple. Concreet wil het een injunctie verkrijgen die de import en verkoop verbiedt van Apple-producten die gebruik maken van de gestolen patenten. Het verkrijgen van deze injunctie zou betekenen dat de iPhone, de iPad en mogelijk ook andere toestellen zoals de iPod van de voornaamste markten verdwijnen.

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!