Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Smartphone repareren of vervangen?

Irma Hartman July 16, 2014

Wanneer je smartphone of tablet kapot is, wil je eerst weten of het nog te repareren is. Maar ook of het überhaupt verstandig is om het toestel te laten repareren. Niet iedere reparatie kost het zelfde aangezien de benodigde onderdelen natuurlijk verschillen. Er zijn dan ook verschilleden reparaties;

Beeldscherm reparatie, oplaadconnector, koptelefoon ingang repareren, microfoon, oordspeaker, camera, frontcamera, batterij, batterijklep, luidspreker of antenne vervangen en de grootste nachtmerrie van allemaal, de waterschade reparaties.

Samsung onderdelen

Niet alle schades zijn te repareren. Zo is water schade vaak een on herstelbaar probleem, het beste wat je kan doen is het toestel direct uitzetten en naar een reparateur brengen. Een telefoon kan ook overheated zijn. Vaak is dan de hardware die mate beschadigd dat de telefoon nooit meer aan zal gaan. De meest voorkomende schades zijn aan de schermen. Wanneer je een smartphone of tablet laat vallen is al vaak het display gebarsten. Het toestel zal vaak dan nog gewoon werken, maar het is natuurlijk frustrerend en lelijk.

Maar voordat je een smartphone weg brengt is het belangrijk om te weten of een nieuwe of tweedehands telefoon niet goedkoper is. Smartphones en tablets die boven de € 200,- kosten zijn het waard. Hieronder, zoals de goedkopere Huawei telefoons zijn vaak tweedehands goedkoper dan de reparatie. Maar een iPhone 5s of Samsung Galaxy s4 of Galaxy s5 zijn ook tweedehands vaak meer dan € 300,-.  De meeste Samsung reparaties zijn het waard, merken als Huawei bij high end en iPhone reparaties zo goed als altijd.

Samsung Galaxy S5 repareren (wel of niet) Huawei Ascend y300 repareren (wel of niet) iPhone 5 repareren (wel of niet)

Conclusie, eerst even goed oriënteren voordat je de telefoon of tablet weg brengt. Aangezien onze ervaring met New Phone Fix,zeer goed zijn, raden wij aan hun even te bellen en je probleem uit te leggen.

Tagged with: , , ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!