Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Virtual reality voor de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Irma Hartman June 17, 2015

Het is zover: de Samsung Gear VR Headset voor de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge is beschikbaar. Je moet dan eerst wel nog even naar de USA voor je aankoop, of eventueel kan het ook al in Japan. Daar zijn deze hebbedingen nu al in de voorraden terug te vinden, zowel bij Best Buy (USA) als in de online winkels van Samsung zelf. En uiteraard, het internet is niet voor niet het wereldwijde web. Zo is de VR Headset toch ook al een beetje bij ons.

Samsung-Gear-VR-G05_w_600[1]
Deze versie van de Gear VR wordt de ‘Innovator Edition’ genoemd en is enkel werkzaam voor de Galaxy S6 of de Samsung Galaxy S6 Edge. Wat dat betreft, verschilt hij dus van de originele Gear VR, die eigenlijk op maat gemaakt was van de Galaxy Note 4. De nieuwe VR is ook kleiner dan zijn voorganger en tevens lichter. Dit is ook mede te danken aan de kleine voetafdruk van de S6 en de S6 Edge zelf. De VR Innovator Edition beschikt verder over de zogenaamde Oculus technologie en kan worden opgeladen via een USB. Dit verlengt aanzienlijk de gebruikstijd, hetgeen een sterke troef is. De VR content is daarbij steevast beschikbaar voor download door zijn gebruikers in de Oculus shop. Het programma breidt almaar verder uit, dus een regelmatige update is altijd handig meegenomen.
In de USA kan deze virtual reality headset overigens al sinds april besteld worden. En ondertussen werd hij dus ook al gelanceerd in Japan. De hoop bestaat daarom dat de VR Headset nu ook snel de andere werelddelen zal bereiken, te meer daar zowel de Galaxy S6 als de S6 Edge weldra zelf overal (gemakkelijk) beschikbaar zullen zijn. In de USA betaal je voorlopig 199,99 dollar voor de Gear VR Innovator Edition.

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!