Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

LG G Flex Review

Terug naar reviews

De eerste buigzame smartphone is op de markt en ontwikkeld door niemand minder dan LG. LG heeft namelijk de LG G Flex gemaakt en bracht dit high end toestel in februari 2014 op de markt. De vraag is natuurlijk of deze revolutie echt toegevoegde waarde heeft of niet? We beginnen dan ook met de video van LG zelf.

Het design van de LG G Flex

Los van of het prettig is om een gebogen smartphone in handen te hebben is het uniek dat een smartphone met zo een innovatief ontwerp komt. Het toestel is namelijk niet alleen gebogen maar ook buigzaam. Het is een zeer stevig toestel en het is te buigen naar eigen wens. Je zult zelf aanvoelen tot hoe ver dit kan, dus bang zijn dat je het toestel breekt is niet nodig. Dit is natuurlijk erg futuristisch. Maar LG gaat ook qua materialen een nieuwe tijd in. De achterzijde van de LG G Flex is van plastic, met een super coating. Wat is er super aan? De coating is zelfhelend, wat kleine krasjes laat verdwijnen. De G Flex ziet er na maanden dus nog steeds nieuw uit. Dat is revolutionair.

Maar wat heb je aan de buigzaamheid? De denkwijze erachter is dat ons hoofd van oor tot mond gebogen is. Wanneer het toestel deze zelfde kromming aan neemt, zal het spreken in de microfoon, bij het bellen, beter zijn. Ook zal het beter in de hand liggen dan een normaal rechte smartphone. Ook ziet het erg gewoon heel strak uit.

Het scherm van de LG G Flex

Het scherm maakt het toestel erg groot, is maar liefst 6 inch groot en heeft een 720p-resolutie. Gebruikers van grote smartphones zijn vaak gebruikers die vaak video’s kijken. Het gebogen scherm is hier ideaal voor en geeft het zelfde effect als de gebogen TV’s welke ook in 2014 op de markt gekomen zijn. LG heeft daarom veel geïnvesteerd in de OLED techniek om het contrast optimaal te maken en dat zie je er van af. Zijn er nadelen aan het scherm? Ja, de pixel dichtheid is niet goed, 245 ppi.

De hardware onder de behuizing

In de LG G Flex zit een Snelle Snapdragon 800-processor. Wat een Quad core, 2260 MHz chip is. Dit maakt het toestel direct een van de snelste high end smartphones van het moment. Ook is er 2 GB aan ram beschikbaar waarvan een deel gereserveerd is voor het besturingssysteem. Als met als maakt dit het een snelle Android Smartphone.

 

 

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!