Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

Motorola Moto G Review

  Terug naar reviews

 

Voorwoord

De Moto G van Motorola is een van de toestellen welke de markt op ging onder de vlag van Google. Google is kort eigenaar geweest van Motorola Mobility maar heeft nog wel de Motorola Moto G ontwikkeld.

Uiteraard is het een toestel wat op Android draait, want hoe kan het ook anders met de vader van Android (Google) als moeder organisatie. Het draait op Android 4.3 om exact te zijn en je krijgt bij dit toestel de garantie op upgrades. Iets wat uitzonderlijk is in de telecom branche.

Moto G Video

Het design

Er valt niet te ontkennen dat de Moto G veel weg heeft van de Moto X. Een groot pluspunt van het design van de Moto G is dat deze telefoon zeer makkelijk met een hand te bedienen is. Iets wat niet te doen is bij de vele Samsung toestellen, zoals de Galaxy Note serie. Het toestel heeft een subtiele gebogen behuizing van plastic. Deze is in meerdere kleuren beschikbaar.

Verder is het toestel voorzien van alle basis elementen zoals een LED-waarschuwingslamp, voorkant camera (1.3 megapixels), 3,5 mm jack, ruisonderdrukkende microfoon, microUSB poort en uiteraard een uit-knop. Daarbijheeft Motorola het toestel voorzien van een 5 megapixel camera welke 720p video’s op kan nemen.

Moto G design

Het scherm van de Moto G

Het toestel is voorzien van een redelijk, 4.5 inch HD (720P) LCD scherm. Het scherm is aardig, maar er zijn absoluut betere schermen op de markt. De brightness is wat laag waardoor tekst niet goed leesbaar is wanneer je onder de felle zon staat. Wel is de pixel dichtheid goed, met 329 ppi oogt alles behoorlijk scherp.

 

Moto G scherm

 

De Functionaliteiten en Interface

De Moto G staat voor less is more. Net als een iPhone is alles in de interface simpel gehouden om de gebruiksvriendelijkheid te waarborgen. Voor de ene Android gebruiker is dit een voordeel voor de andere is dit storend. Maar uiteraard heeft het alle fundamentele functies van Android.

Moto G

Het 4.5 inch scherm geeft een zeer comfortabele type-ervaring wat belangrijk is voor alle whatsappers onder ons. De hoeveelheid RAM geheugen had iets hoger gemogen want soms is de reactiesnelheid een beetje traag. Dit gebeurt niet vaak maar kan soms storend zijn.

Moto G interface

 

Wel is het een echte Android smartphone van Google. Dit is terug te zien in de overlading van Google Now. In Amerika is dit fantastisch maar in Nederland heeft het nog lang niet alle handige functionaliteiten. Wel is het openbaarvervoer nu goed verwerkt, maar de andere kaarten moeten nog goed doorgevoerd worden.

Moto G Bestellen

De hardware onder de Moto G

De Moto G is  voorzien van een quad-core 1.2GHz Qualcomm Snapdragon chip. Dit maakt het toestel sneller dan de Samsung Galaxy S4 mini. Qua RAM geheugen is het een typische midranche smartphone met 1GB aan RAM werkt het toestel goed. Uiteraard is het toestel voorzien van 4G LTE connectiviteit wat tegenwoordig een vereiste is. Ook is het al voorzien van Bluetooth 4.0.

 

 

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!