Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Motorola- no Google Company

Irma Hartman February 7, 2014

Motorola header

De geruchten gingen al rond, maar Google heeft haar banden met Mototola Mobility verbroken en verkocht aan Lenovo. Dit maak ook dat Google een van de weinige overgebleven sterke Amerikaanse banden met de smartphone wereld heeft verbroken.

Larry Page, CEO en mede oprichter van Google heeft in een blog post laten weten waarom Google dit besluit genomen heeft. In deze post begint Larry dat de overname van Motorola in 2012 het doel had een sterker patenten portfolio te creëren voor het Android ecosysteem. Deze patenten verkoopt Google dan ook niet aan Lenovo.  Verder geeft hij aan dat de smartphone industrie zeer competitief is en dat je alleen succesvol zal zijn als je “all-in” gaat. Google is hier niet toe bereid. In andere woorden, Google blijft in de smartphone inductie een software ontwikkelaar en zal zich hier op blijven focussen.

Toch is het jammer dat Motorola van de hand gedaan wordt. Grote overnames van Google hebben in het verleden geholpen deze bedrijven gigantisch te maken, met voorbeelden als Android en YouTube.

Na Huawei hebben we nu dus ook Motorola die vanuit China de westerse markt voorziet van smartphones. Het Chinese Lenovo heeft Motorola Mobility  voor 2,9 miljard dollar gekocht.

Tagged with: , ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!