Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

Nokia Lumia 1520 review

Terug naar reviews

Het design van de Nokia Lumia 1520

Het eerste wat opvalt aan de Lumia 1520 is dat het scherm nog groter is dan de Galaxy Note 3 van Samsung. Wat bekend stond als de grootste smartphone van het moment met een 5.7 inch scherm. De lumia 1520 gaat hier nog een stap verder in en is voorzien van een 6.0 inch scherm. Wat deze smartphone tot een phablet doopt.

Nikia Lumia 1520 - fel rood, fel geel, mat zwart en mat wit

Nokia blijft bij de design formule die ze al hanteerde vanaf de Lumia 900 in 2012. Dat betekend een strak, redelijk rechthoekig design waar het scherm op het toestel licht. Ook de kleuren keuze zijn typisch Nokia. Het toestel is in de kleuren fel rood, fel geel, mat zwart en mat wit.

Het grote scherm maakt dat het toestel niet met een hand te gebruiken is, maar is met een scherm resolutie van 1920×1080 wel ideaal voor het bekijken video’s of het spelen mobile games. Het scherm is zoals dat van de meeste toestellen, Gorilla Glass 2 van Corning. Hieronder zie je een video, hoe sterk dit glas is.

De camera van de Nokia Lumia 1520

Nokia heeft enige tijd geleden de markt al duidelijk gemaakt dat zij ver vorlopen m.b.t. smartphone camera’s. De Lumia 1020 beschikte al over een 41 MP PureView camera. De Nokia Lumia 1520 is ook voorzien van een PureView camera maar wel iets minder mega pixels, 20 MP om precies te zijn.

Nokia Lumia 1520 achterzijde - camera

Dit de camera wel beter dan de gemiddelde smartphone camera, maar verslaat hier niet de Lumia 1020 mee. Wel is er gedacht aan een goede dual-LED flits en een 6-element Zeiss lens.

De video beelden die je met deze camera opneemt zijn scherp en hebben 30FPS op 1080p. Het scherpstellen van de voorgrond ten opzichte van de achtergrond ziet er verbazing wekkend goed uit. Hieronder zie je daar een screenshot van, gemaakt door phoneArena.com.

Nokia Lumia 1520 - camera - 30 fps - 1080P

De kwaliteit die Nokia hiermee levert is gewoon goed en doet absoluut niet onder aan andere toestellen en loopt hiermee voor op de Galaxy Note 3 van Samsung.

De hardware in de Nokia Lumia 1520

De camera en het scherm hadden we al bekeken maar de rest van de hardware nog niet. Deze smartphone / phablet is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 800 wat een Quad-core 2,2 GHz processor is, wat een snelle maar niet vernieuwende processor is.

Nokia Lumia 1520 qualcomm Snapdragon

Verder beschikt het over 2 GB aan RAM geheugen, wat vrij normaal is in de markt. De batterij is wel erg goed. Het toestel is langer dan 24 uur te gebruiken op 3G, 25,1 uur om precies te zijn, dat is erg goed.  Verder is het toestel voorzien van het nieuwe Blutooth 4.0 en het bekende USB 2.0. Ook is het toestel 4G klaar.

Nokia Lumia 1520 video

 

Comments (1)

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!