Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

Samsung Galaxy S5 review

Terug naar reviews

Introductie

Er zijn veel, heel veel geruchten geweest over hoe de Samsung Galaxy S5 er uit zou gaan zien. Maar nu is het eindelijk zo ver. De review van de Samsung Galaxy S5 hebben we online. Om te beginnen willen we een veel uitgesproken wens bevestiggen. De S5 is waterdicht en komt dus in het rijtje te staan van de Xperia Z serie.

Samsung Galaxy S5 Review.

Design

Qua design is het geen gigantische verandering met de S4. De kleine ronde hoeken zijn iets groter geworden en de achterkant is van materiaal en kleuren veranderd. In plaats van de gladde plastic achterkant die we gewent zijn van de voorgangers hebben ze nu een matte afwerking met een patroon van indeukingen. Dit verbeterd de grip wat natuurlijk een verbetering is, los van je smaak of het mooi is of niet.  Hieronder zie je een foto van de 4 kleuren die vanaf de lancering te koop zullen zijn. Dit zijn: Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold.

4 kleuren samsung galaxy s5's

Gelukkig gaat Samsung niet over op on-screen knoppen maar blijft het bij de traditionele navigatie. Dit was een grote vraag welke speelde in de weken voor de bekendmaking van de SG5. Ook het formaat van de knoppen en de positie is redelijk gelijk gebleven.

Camera

Samsung Galaxy S5 camera

De camera van de Samsung Galaxy S5 is zeker indrukwekkend. Het heeft 16 megapixels wat een verdubbeling is op de voorgangen. Maar het aantal megapixels is niet het geen waar de oorlog mee gewonnen kan worden. De handige functies zoals Real-Tim HDR slective focus en 4K video opname maken wel een verschil. Phonearena heeft aan aantal foto’s gemaakt met de Galaxy S5 en hebben concurrerende tegenhangers gebruikt om het verschil te laten zien in kwaliteit. De tegenhangers waren de, Xperia Z1, HTC One en de iPhone 5s. Oordeel dus maar zelf, welke foto vindt jij mooier?

Interface

De interface op de Samsung Galaxy S5 is werkelijk anders dan dat we gewend waren. Laten we beginnen met de unlock screen.

Unlock screen van de Samsung Galaxy S5

Boven aan in het scherm zie je nog steeds je connectiviteit zoals wifi of 3G/4G, bluetooth en dergelijke. De iconen zijn bijna gelijk aan de vorige. Je krijgt uiteraard nog steeds een klok in beeld, maar je krijgt nu ook direct het lokale weer, een icoon voor zonnig, bewolkt, regen of sneeuw en hiernaast de temperatuur. Hieronder is zie hoeveel procent batterij je nog over hebt. En onderaan de tekst dat je moet swipen om het scherm te unlocken. Rechts onderin is de grootste verandering, het icoon om direct een foto te maken, nog voor je de Galaxy S5 unlockt hebt. Dit is een grote praktische verbetering ten opzichte van de voorgangers.  Maar iets wat niet in deze interface te zien is, is dat deze ook te unlocken is met je vingerafdruk. Dit doe je door met je vinger te swipen over het scherm.

Samsung Galaxy S5 unlock screen

S4 / S5

Home screen van de Samsung Galaxy S5

Op de eerste pagina zie je in de eerste plaats de standaard iconen maar deze hebben ze wel iets aangepast. De iconen zijn nu plant en hebben niet meer de rondingen die je voorheen had. Het lijkt er op dat ze met de Samsung Galaxy S5 geleerd hebben van iOS7. Verder zijn de verschillen nihil.

Samsung Galaxy S5 home screen

S4 / S5

Het app overzicht van de Samsung Galaxy S5

Het app overzicht is is nog steeds in pagina’s verdeeld maar de grote knoppen om te switchen tussen apps en Widgets is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een soort van menuknop, aangeduid met 3 punten, rechts boven in.

Samsung Galaxy S5 app overzicht

S4 / S5

Het aanmaken en verwijderen van pagina’s op de Samsung Galaxy S5

In het verleden had je een plus knop waar je een nieuwe pagina mee aanmaakte of je kon deze verwijderen met de prullenbak boven in. Het overzicht waren al je pagina velen malen verkleint zodat er 6 in een oogopslag te zien waren. Dit is aangepast, je ziet nu een pagina en kan tussen de pagina’s swipen. Ook kun je direct naar je wallpapers, widgets of naar de instellingen van je home screen. Hier zijn nu drie nieuwe iconen voor, onder in.

Samsung Galaxy S5 aanmaken en verwijderen van pagina’s

S4 / S5

 De settings interface van de Samsung Galaxy S5

De settings (instellingen) interface heeft een grote verandering doorgemaakt. Deze is nu met grote overzichtelijke iconen opgemaakt. Dit maakt het vinden van de juiste instellingen makkelijker. In het verleden was dit met kleine iconen en grote tekst. Nu dus grote iconen en kleinte tekst en overzichtelijker ingedeeld. Wel bestaat het nog steeds uit tabbladen zoals Quick settings, Network connections etc. Maar dit zijn uitklapbare tabbladen waardoor alles op een korte pagina past.

Samsung Galaxy S5 settings interface

S4 / S5

 Het bel scherm van de Samsung Galaxy S5

Het bel scherm is bijna niet aangepast en lijkt heel veel op wat we al kende. De traditionele knoppen zijn aanwezig zoals Keypad, Logs, Favorites en Contacts. Dit is buiten een net iets ander stijltje zo goed als gelijk gebleven. Niet dat hier is mis mee was want meer opties had je niet nodig.

Samsung Galaxy S5 bel scherm

S4 / S5

 De foto/video camera interface van de Samsung Galaxy S5

Deze is makkelijker gemaakt. De snel optie knoppen staan nu aan de linker kant inpaats van boven in. De stijl van deze knoppen aan de rechterkant zijn qua opmaakt meer gaan lijken op iOS7 en zijn plat en retro.

Samsung Galaxy S5 foto en video camera interface

S4 / S5

 De Health interface van de Samsung Galaxy S5

De nieuwe health interface is ook aangepast. Dit is vrij nieuw dus dat men nog bezig was deze te perfectioneren was logies. Je hebt nu een duidelijk overzicht over de workout en verbrande calorieën. Ook is de hartslag meter nu direct aanwezig.

Samsung Galaxy S5 s Health interface

S4 / S5

De batterij

De Samsung Galaxy S5 is voorzien van een 2800Mah batterij. Nu zal niemand van deze spec achter overvallen en het gevoel hebben dat het batterij probleem eindelijk opgelost is. Toch lijkt Samsung hier een oplossing voor gevonden te hebben. Dit is de Ultra Power Saving Mode. Dit is een softwarematige oplossing die alle overbodige apicaties afsluit. Dit werkt zo goed, dat je bij 10% batterij nog 24 uur standby kan blijven. Je krijgt nu twee verschillende opties, Power Saving en Ultra Power Saving. Het toestel berekend voor beide opties hoeveel bruikbare tijd je nog hebt. Bij 100% is dat bij de normale Power Saving modus 21,6 uur. Bij de en Ultra Power Saving modus wel 32 uur.

Samsung Galaxy S5 batterij

Opslag ruimte

Samsung heeft er niet voor gekozen de markt te veranderen qua opslag en blijft bij 16GB. Nu lijkt dat voor de meeste gebruikers voldoende maar het tegendeel is waar. De Galaxy S4 had namelijk meer bruikbare ruimte dan de Galaxy S5, ja je leest het goed. De S5 heeft dan wel 16GB maar het overgrote deel wordt door het systeem gebruikt, bijna de helft. Hieronder zie je dan ook de Samsung Galaxy S5 waar nog geen extra apps op geïnstalleerd zijn en de opslag is als volgt verdeeld:

  • System memory: 5.28 GB
  • Used space: 534 MB
  • Cached data: 10.6 MB
  • Miscellanous files: 2.33 GB
  • Vrij: 7.86 GB

Samsung Galaxy S5 opslagruimte - memory

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, maar de meeste zullen hier al snel overheen gaan en is er weinig ruimte over. En dan te bedenken dat foto’s en video’s nu groter zullen zijn dan voorheen. Met het opnemen van 4K video’s en 1080P foto’s, moet je wel investeren in een microSD kaart.

Hartslagmeter

Wanneer je in het bezig bent van een Samsung Galaxy S4, dan was je waarschijnlijk al bekent met de S Health app. Deze app krijgt met de Samsung Galaxy S5 nog meer aandacht. Samsung heeft namelijk nu een hartslagmeter in de telefoon verwerkt. Deze is te gebruiken in de S Health app. Zo kun je na het sporen zien of je hartslag verbeterd en dus je uithoudingsvermogen op hoog gaat.

Samsung Galaxy S5 hartslagmeter

De positie van deze sensor zit niet op de meest praktische plek, direct naast de led flits van de camera. Ook je zult stil moeten zijn en je mag niet bewegen. Maar wanneer je dit doet meet de S5 zeer accuraat, wat erg netjes is.

Samsung Galaxy Gear

Samsung wil natuurlijk niet achter blijven op het gebied van smart wearables. Een grote stap zullen de smartwatches van Samsung worden. Dit sluit dan ook ideaal aan bij Samsung S Health. Zo presenteerde Samsung samen met de Galaxy S5 drie nieuwe smartwatches. De Samsung Galaxy Gear Fit, Samsung Galaxy Gear 2 en de Samsung Galaxy Gear 2 Neo.

Samsung Galaxy Gear Fit

De Galaxy Gear fit smartwacht met een ingebouwde fitness manager. Deze kan ook je hartslag meten zonder dat je stil hoeft te staan. Het heeft een gebogen 1.84-inch Super AMOLED touch screen.

Samsung Galaxy Gear Fit

Samsung Galaxy Gear 2

De Galaxy Gear 2 is uiteraard de opvolger van de Galaxy Gear en krijgt meer functies dan haar voorganger. Het homescherm lijkt ongelofelijk veel op dat van de Samsung Galaxy S5. Verder heeft het een 2MP camera en een microphone om er mee te kunnen bellen.

Samsung Galaxy Gear 2

Samsung Galaxy Gear 2 Neo

En dan “last but not least “ de Galaxy Gear 2 Neo. Dit is de sportieve broer van de Gear 2 en is uitgerust met een 1.63-inch Super AMOLED scherm. Het weegt 55 gram en komt in diverse kleuren.

Samsung Galaxy Gear 2 Neo

 

 

Samsung Galaxy S5 Video

Samsung Galaxy S5 kopen

 De Samsung Galaxy S5 Review   studentmobiel 200x200

 

 De Samsung Galaxy S5 Review  GSMwijzer 200x200

 

Samsung Galaxy S5 nieuws

Samsung Galaxy S5 of Galaxy S5 Mini?

In het begin van 2014 kwam de Samsung Galaxy S5, het nieuwe vlaggenschip van Samsung, op de markt. Dit toestel behoort zonder twijfel tot de beste smartphones van dit moment.


Posted in Samsung

|

Tagged , ,

|
Leave a comment

Leven met de Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 is nieuwste telefoon in de Samsung Galaxy S serie. De telefoon heeft een 5,1 inch 1080p full HD Amoled scherm, 2,5 GHz quadcore processor en een 16 megapixel camera. Specificaties waar je blij van wordt. In dit artikel worden de plus- én minpunten van de Samsung Galaxy S5 beschreven.


Posted in Samsung

|

Tagged , ,

|
Leave a comment

Samsung Galaxy S5 prijs en release date

We hebben ondertussen al een redelijk duidelijk beeld van de Samsung Galaxy S5gekregen.


Posted in Samsung

|

Tagged , ,

|
Leave a comment

Samsung Galaxy S5 heeft ultra energie bespaar mode

De Samsung Galaxy S5 wordt vooral geroemd om zijn extreem zuinige batterij. De extra grote 2800mAh batterij zou het onderwerp


Posted in Samsung

|

Tagged ,

|
Leave a comment

Samsung Galaxy S5 benchmarks

Wanneer je een nieuw toestel in handen hebt, wil je natuurlijk het liefst deze vergelijken met andere telefoons. De Samsung Galaxy S5 werd recent


Posted in Samsung

|

Tagged , , ,

|
Leave a comment

 

 

 

 

 

Comments (1)

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!