Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

De Samsung Galaxy note Edge

Irma Hartman February 10, 2015

Met de Galaxy Note Edge komt Samsung eenmalig met een uniek apparaat waarbij het gebogen scherm aan de rechterkant van het toestel direct opvalt. Deze gebogen schermen hebben we vaker gezien. Ze waren echter nooit zo effectief als nu. Het gebogen scherm kan namelijk als tweede scherm apart bediend worden. De Samsung Galaxy Note Edge is voorzien van 3GB RAM-geheugen en heeft een 16-megapixe camera.
Uiterlijk
Het uiterlijk van een telefoon wordt steeds belangrijker. Bij deze kom je natuurlijk direct uit op de gebogen rand. Hierdoor verandert niet alleen de design; ook de manier waarop je de telefoon vasthoudt en de manier waarop je hem gebruikt, verandert behoorlijk. Deze Samsung is qua materiaal te vergelijken met de Note 4: stevige metalen frame, lederen-plastic achterkant en een grote home toets was ook de vingerafdrukscanner onder verborgen zit. De S Pen is aan de linkerkant van het toestel verborgen en is er, in tegenstelling tot bij eerdere versies, gemakkelijk uit te halen.

Display
De display van de Samsung Galaxy Note Edge laat behoorlijk veel indruk achter. Het teostel beschikt over een 5.6 inch super amoled display met een resolutie van maar liefst 1440 x 2560 pixels. Voor de gebogen rand is een extra 160 pixels breed gedeelte gebruikt. Ook hier zien weer overeenkomsten met de Note 4. Zo is de maximale helderheid van het scherm 498 nits. Overigens is het ook gewoon mogelijk om de helderheid van het scherm te verlagen tot minimaal 1 nit. Dit is ´s avonds aan te raden, zodat je ogen niet vermoeid raken van het turen naar het felle scherm.

Gebogen scherm
Alles draait bij de Samsung Galaxy Note Edge natuurlijk om het gebogen gedeelte. Hoewel dit een klein gedeelte van het grote scherm is, zorgt het voor veel extra´s en nieuwe functies. Je kunt de rand volledig los van het hoofdscherm besturen. Dat is handig om snel te kijken naar belangrijke berichten of gemiste gesprekken. Je kunt ook snelkoppelingen op het tweede scherm plaatsen. Wanneer je het niet als los scherm gebruikt, fungeert het namelijk automatisch als aanvullend scherm.

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!