Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

De Samsung Galaxy S4, alleen dan zonder Android

Irma Hartman January 17, 2014

De Samsung Galaxy S4 is een toptoestel. Daar valt niet over te discussiëren. Punt. Maar hoe komt dit? Ligt dit aan het toestel zelf of het besturingssysteem (Android) wat langzamerhand op elke smartphone te vinden is. Of is het een combinatie van die twee?

Voor die gene die het leuk vinden om te zien, check hier een Samsung Galaxy S4 zonder Android, maar met Tizen.

Tizen is voortgekomen uit een samenwerking tussen Nokia en Intel. Zij brachten hun eigen systemen samen en daaruitvoort kwam Tizen. Nokia besloot echter verder te gaan met een Windows interface van Microsoft en had dus niks meer aan Tizen. Zo is het in handen gekomen van Samsung. Er wordt gedacht dat dit gedaan is om niet volledig afhankelijk te zijn van Android, wat wel begrijpelijk is. Ik vraag me alleen af of een smartphone van Samsung (bijvoorbeeld de Galaxy S4) ook succesvol had kunnen zijn zonder Android, maar met Tizen. Waarschijnlijk wel populair, maar niet in de mate zoals die dat nu is.

Aan het eind van dit jaar worden telefoons waarop het besturingssysteem Tizen draait verwacht, nog even afwachten dus. Verwacht alleen geen high-end smartphones hiermee, Samsung zal daar nog even mee wachten (zou ik ze ook adviseren).

Voor de rest, mocht je nog op zoek zijn naar een telefoon, kijk eens naar een Samsung Galaxy S4 icm een abonnement. Misschien kan je zelf proberen om Android te vervangen door Tizen en kijken of het wat is. Ook leuk om te doen, al moet je wel echt weten wat je aan het doen bent!

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!