Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Leven met de Samsung Galaxy S5

Irma Hartman July 15, 2014

De Samsung Galaxy S5 is nieuwste telefoon in de Samsung Galaxy S serie. De telefoon heeft een 5,1 inch 1080p full HD Amoled scherm, 2,5 GHz quadcore processor en een 16 megapixel camera. Specificaties waar je blij van wordt. In dit artikel worden de plus- én minpunten van de Samsung Galaxy S5 beschreven.

Display en design

Twee punten waar consumenten veel waarde aan hechten, zijn het scherm en design van een smartphone. De Samsung Galaxy S5 is niet de meest stijlvolle smartphone op de markt. Het design voelt oud aan, dit is niet gek, want bijna alle Galaxy S modellen zien er hetzelfde uit. Daarentegen heeft deze telefoon wel een goed formaat. Vergeleken met de telefoons van rivalen, heb je bij de Samsung Galaxy S5 de meeste grip en past hij zelfs nog in je zak.

Design van de Galaxy S5

Over het scherm zijn de meningen verdeeld. De kleurenweergave op het scherm is niet accuraat. De kleuren zijn meer verzadigd, wat een kleine groep consumenten niet kan waarderen. Gelukkig is het mogelijk om het scherm met instellingen te wijzigen. Met een ‘Cinema’ beeld heb je de meest natuurlijke kleurenweergave en met het ‘Dynamic’ scherm heb je een erg verzadigde kleurenweergave.

TouchWiz

De interface met TouchWiz kan, vooral wanneer je er weinig ervaring mee hebt, erg druk en rommelig overkomen. Je wordt overladen met verschillende opties en functies, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Het duurt daarom een tijdje voordat je alle functies hebt uitgevogeld. TouchWiz heeft echter ook zijn voordelen. De functionaliteit en maatwerk zijn de sterke punten van TouchWiz software. Dit zijn ook de redenen waarom zoveel consumenten blijven kiezen voor Samsung-producten.

touchwiz samsung galaxy s5

De performance van de Samsung Galaxy S5 is redelijk. Het duurt relatief lang om apps te openen en het systeem wil af en toe nog weleens stotteren. Echter, zware veeleisende graphic apps draait hij vlekkeloos. We hebben hier gemixte gevoelens over. Een grote ergernis bij veel smartphonegebruikers: de korte batterijduur. Bij de Samsung Galaxy S5 is dit gelukkig niet het geval. Een gematigde gebruiker zal de telefoon ongeveer twee dagen kunnen gebruiken, zonder hem te hoeven opladen. Vergeleken met de vorige generaties is de batterij er op vooruit gegaan.

Conclusie

Al met al is de Samsung Galaxy S5 een complexe telefoon. Dit is niet per definitie slecht, maar wanneer je een chaotisch persoon bent, is deze telefoon niets voor jou. Helaas is de uitvoering niet geweldig, anders was het een perfect toestel geweest.

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!