Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Samsung Galaxy S5 of Galaxy S5 Mini?

Irma Hartman November 27, 2014

In het begin van 2014 kwam de Samsung Galaxy S5, het nieuwe vlaggenschip van Samsung, op de markt. Dit toestel behoort zonder twijfel tot de beste smartphones van dit moment. Van de meeste high-end smartphones bestaat er ook een kleinere, goedkopere variant. Zo ook van de Galaxy S5. Tijdens de zomer van 2014 kwam namelijk de Samsung Galaxy S5 Mini uit. Zoals de naam al suggereert is dit toestel het kleine broertje van de Galaxy S5. Naast het feit dat dit toestel kleiner is, bestaan er echter nog meer verschillen tussen deze twee Samsung toestellen. Dit artikel zet de belangrijkste verschillen en overeenkomsten voor je op een rijtje.

S5 mini

 Design en formaat

Beide modellen hebben een rand van nepchroom en een hard plastic achterkant, zoals we van Samsung gewend zijn. Door de plastic achterkant heb je minder snel last van krassen, stof en vuil op je toestel. Anders dan zijn voorloper, de Galaxy S4, zitten er kleine ronde putjes in de achterkant. De Samsung Galaxy S5 Mini is maarliefst 25 gram lichter en een stuk minder breed dan de normale variant. Met een schermgrootte van 4.5 inch is het toestel echter nauwelijks ‘mini’ te noemen. Hiertegenover staat een schermgrootte van 5.1 inch van de Samsung Galaxy S5. Ook de pixeldichtheid van de Galaxy S5 is beter. Dit toestel heeft een full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels, terwijl de Galaxy S5 Mini het moet doen met 1280 bij 720 pixels.

Prestaties

De Galaxy S5 Mini is door zijn kleinere uitvoering iets minder snel en krachtig dan zijn grote broer. De Galaxy S5 mini is uitgerust met een quadcore chip met een kloksnelheid van 1,4 GHz en 1,5 GB aan werkgeheugen. Dit terwijl de grote Galaxy S5 werkt op een quadcore processor met 2,5 GHz en 2 GB aan werkgeheugen. Het geheugen van beide modellen kan worden uitgebreid met behulp van een microSD-kaart. Ondanks zijn mindere processor beschikt de Galaxy S5 mini met zijn 2100mAh accu wel over een relatief goede accuduur.

Camera

De Galaxy S5 heeft een 16 megapixel camera, terwijl de S5 Mini beschikt over een 8 megapixel lens. Daarnaast beschikt de Galaxy S5 Mini niet over de realtime HDR modus. De beeldkwaliteit is nog steeds goed voor een middenmoter, maar de foto’s zijn minder scherp en gedetailleerd vergeleken met foto’s van de Galaxy S5.

Software en features

De Samsung Galaxy S5 mini draait net als de grote S5 op Android 4.4 en TouchWiz, Samsungs eigen Android interface. In de software zijn weinig verschillen op te merken. Ook beschikt de Galaxy S5 mini over een hartslagmeter en een vingerscanner, twee features eigenschappen van de Samsung Galaxy S5.

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!