Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Samsung Galaxy S6 VS. LG G4

Irma Hartman July 17, 2015
Het is eindelijk zover: LG heeft zijn nieuwste vlaggenschip voorgesteld, de LG G4. Centraal staan het design-concept ‘comfortabele elegantie’ en een trits hardware vernieuwingen, die best indrukwekkend zijn. Maar de G4 is niet de enige handset die dezer dagen sterk uit de hoek komt, ook Samsung kwam met een lang verwachte, nieuwe creatie: de Galaxy S6. Ook dit toestel wordt fel bejubeld én veel gekocht. GSMwijzer.nl vergeleek de twee raspaarden op een aantal basispunten. Zo kun jij beter je keuze maken.

Samsung Galaxy S6 VS LG G4

Design
De Samsung Galaxy S6 valt op door zijn dunheid. De S6 is maar 6,8 mm dik, een getal waar de 9,4 mm van de LG G4 niet aankan. Die heeft echter ook een aantal andere voordelige features, zoals de afneembare achtercovers. Met name het leer van deze cases is een huzarenstukje. Er werd drie jaar aan de ontwikkeling gewerkt. Het resultaat is extreem zacht en bestand tegen krassen. De S6 zet daar wel een uitzonderlijk mooie look tegenover, met dual-glass zijkanten.

Display
Van de twee toestellen heeft de S6 de grootste display (5,5 inches), maar het verschil met de LG G4 (5,1 inches) is miniem. Wat dat betreft, heeft de G4 stappen gezet ten aanzien van zijn voorganger, de G3, die soms wat onbeholpen aanvoelde. Dat gevoel geeft de G4 hoegenaamd niet. Het menu blijft overzichtelijk en, hoewel bediening met één hand meestal uitgesloten is, voelt het toestel ook niet ongemakkelijk groot aan.
Qua helderheid doet de G4 het erg goed. Daar waar de S6 relatief laat met Quad HD kwam (2,560 x 1,440 pixels), beschikte de G3 al langer over deze feature. De G4 biedt nu nog een verbetering via een zogenaamde ‘Quantum’ LCD IPS display. Het is mogelijk een van de beste displays op de markt. Zijn kleurweergave is bijzonder accuraat en minder verzadigd dan die van zijn concurrenten.

Geheugen
Wanneer het op daadkracht aankomt, moet de G4 de S6 duidelijk laten voorgaan. Deze laatste machine maakt gebruik van een Snapdragon SoC en een Exynos 7420 van 64 bit. De Snapdragon 808 van de G4 is dan eerder ‘economisch’ te noemen. Hoewel de 808 werd geoptimaliseerd voor de G4 blijft de vraag of dit genoeg is om de kloof qua performance te dichten. Het voordeel is wel dat de G4 zo een langere batterijtijd heeft.

 

 

Tagged with: , , ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!