Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Tizen zal Android vervangen op Samsung smartphones.

Irma Hartman August 18, 2013

De top van Samsung wil het besturingssysteem Tizen velen malen groter maken. Dit om minder afhankelijk te worden van het grote Android wat van Google is. Momenteel is er nog geen Samsung Tizen smartphone op de markt, maar als het aan J.K. Shin, topman bij Samsung, zal dat dit jaar nog gaan veranderen.

Tizen afbeelding
Tizen is een open source besturingssysteem wat niet alleen bedoelt is voor Smartphones en tablets maar ook voor smart TV’s,Blu Ray spelers en boordcomputers van auto’s. En vergis je niet, Samsung bepaalt nu ongelofelijk veel aan Google om een smartphone op Android te laten draaien, zeker de 4.1 en hogere versies zijn niet goedkoop. Daarbij heeft Google veel richtlijnen opgesteld. Wanneer Samsung gebruik maakt van het eigen besturingssysteem zullen zij een stuk vrijer zijn in het maken van keuzes.
Uiteraard zal men denken, dit zal floppen. Het succes van besturingssystemen zit em voornamelijk in het aantal beschikbare apps. Maar ook hier investeert Samsung in. Voor ontwikkelaars is er nu een “Tizen App Challenge” waarmee behoorlijke prijzen te winnen zijn.

Tizen App wedstrijd

Dit alles om zo snel mogelijk ongelooflijk veel apps op het platform te krijgen. Het is nog even wachten, maar dit kan de telecom industrie nog wel eens een flinke klap geven. Samsung wordt groot, of geven ze hiermee veel marktaandeel weg aan Apple?

Tagged with: ,

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!