Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

0

Sony Xperia Z3 of toch de Z3 compact?

Irma Hartman November 27, 2014

Sony heeft maar één telefoon als vlaggenschip en dat is op dit moment de Sony Xperia Z3. Desondanks kun je de Sony Xperia Z3 Compact ook wel als een vlaggenschip zien, puur vanwege de hoge kwaliteit specificaties van deze smartphone. 

Exclusieve mogelijkheden

Design

In de basis is het design van beide telefoons grotendeels gelijk en ook vergelijkbaar met eerdere Xperia’s. De Xperia Z3 heeft een glazen achterkant, metalen frame en een OmniBalance design. De Xperia Z3 Compact heeft ook een glazen achterkant en een OmniBalance design, maar heeft een transparant plastic om de hoeken in plaats van een metalen frame. Dat ziet er mooi uit, en misschien zelfs nog wel mooier dan het metalen frame van de Z3.

Daarnaast zijn er wat verschillen in de beschikbare kleuren: de Z3 heeft als opvallende kleuren koper en zilvergrijs, de Z3 Compact vind je in oranje of groen. Uiteraard zijn beide telefoons ook verkrijgbaar in het wat neutralere zwart of wit.

Display

Het display is eigenlijk wel het grootste verschil tussen deze twee smartphones: de Z3 heeft een groot display van 5.2 inch en de Z3 heeft een veel compacter scherm van 4.6 inch. Nu zijn ze allebei zeker niet klein, maar de Z3 Compact past toch wel een stuk makkelijker in je broekzak.

Afgezien zijn de displays van de telefoons grotendeels gelijk met IPS LCD en leuke extra’s zoals Live Colour LED’s. Het scherm van de Sony Xperia Z3 heeft 1080 x 1920 pixels en dat van de Z3 Compact maar 720 x 1280. De laatste is dus duidelijk een stuk minder scherp.

Geheugen en opslagcapaciteit

Zowel de Sony Xperia Z3 als de Sony Xperia Z3 Compact zijn voorzien van een hoge kwaliteit binnenkant, maar de een is toch net wat beter dan de andere. Beide hebben een 2.5GHz quad-core Snapdragon 801 processor en Adreno 330 GPU’s. Het verschil is dat de Xperia Z3 3GB RAM heeft en de Xperia Compact 2GB. Beide smartphones hebben een gelijke hoeveelheid opslagcapaciteit, met een ingebouwde 16GB-kaart en microSD-aansluitingen voor maximaal 128GB.

Camera

Beide telefoons zijn voorzien van een 20.7MP Exmor RS sensor met een 25mm G lens en beide hebben een ISO12800 stand. Dat zorgt voor beter prestaties bij weinig licht. Beide smartphones hebben geen problemen met 4K video en zijn voorzien van een 2.2 megapixel camera aan de voorzijde.

Batterij

De Sony Xperia Z3 Compact heeft met 2600mAh een wat kleinere batterij dan de Xperia Z3 met zijn 3100mAh. De prestaties zouden echter gelijk moeten zijn: Sony belooft voor beide smartphones een levensduur van 2 dagen.

Al met al zit er dus weinig verschil tussen beide telefoons en zal het vooral van je persoonlijke voorkeur afhangen welke je kiest.

Xperia Z3 video

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!