Google+ Verify settings

Telecom BLOGG

Xperia Z1 Compact Review

Terug naar reviews

Voorwoord

Voor we beginnen met de review willen we je de officiële reclame video van Sony laten zien. Na het zien van deze video zal je een indruk en een mening hebben. Wij zijn benieuwt wat jouw mening is na het lezen van de review. Laat dit ook gerust achter in de comments.

Camera van Xperia Z1 Compact

Sony speelt met de Xperia Z1 Compact perfect in op de vraag naar betere camera’s op smartphones. Dit doen ze door de Z1 Compact te voorzien van een 20,7  Exmor RS megapixelcamera. Maar los van de hoge hoeveelheid MP heeft Sony deze smartphone de G-lens gegeven wat zorgt voor het opvangen van meer ligt. Dit maakt dat de foto’s welke in het donker gemaakt worden er zeer goed uitzien en je echt de sfeer van het moment vast kan leggen. Vervolgens worden alle foto’s verwerkt door een nieuwe software van Sony. Deze software heet “Bionz for mobile” en bestaat uit verschillende algoritmen welke er voor zorgen dan zaken als witbalans, balans tussen helderheid en kleurreproductie goed verwerkt worden. Ook haalt het ruis uit de opname en regelt het de sluitertijd. Dit geeft levendige realisme aan de foto’s.

foto's gemaakt met de Xperia Z1 Compact

Camera Apps

Naast de hardware heeft Sony gedacht aan diverse apps voor de Camera. De belangrijkste zijn: Social live, Timeshift burst, Info-eye, AR-effect, Wikitude Places en V1 Sports.

Met Social live kun je uiteraard zaken delen, een belangrijke strategie van Sony wat ook verwerkt is in de Sony Playstation 4. Dit kan realtime wat het vernieuwend maakt.

Social live op de Xperia Z1 Compact (1)

Timeshift burst geeft de mogelijkheid 61 frames in twee seconden vast te leggen. Grappig genoeg, nog voordat je de sluiterknop hebt ingedrukt. Dit werkt erg prettig om het perfecte moment van een bewegend object vast te leggen.

Timeshift burst op de Xperia Z1 Compact (1)

Info-eye is een soort koppeling met een encyclopedie, dit is echt een futuristische app. Je maakt een foto van bijvoorbeeld een gebouw en de app geeft je direct informatie over het gebouw wat je gefotografeerd hebt.

Info-eye op de Xperia Z1 Compact (1)

Dan hebben we nog AR-effect wat meer als speelgoed ervaren kan worden. hiermee kun je animaties toevoegen aan het geen wat je opgenomen hebt, zoals een palmboom met een dinosaurus.

AR-effect op de Xperia Z1 Compact

Wikitude Places daar in tegen heb je wel iets aan, het is te vergelijken met Google Glass. Wanneer je deze app gebruikt wordt de het beeld wat je via de camera bekijkt Augmented Reality. Hiermee kun je de omgeving verkennen en krijg je interessante informatie over plaatsen, evenementen en activiteiten.

Wikitude Places  op de Xperia Z1 Compact (1)
Als slot is er V1 Sport, waarmee je sporters kunt vastleggen en je analyses krijgt van coaches, instructeurs en trainingsfaciliteiten overal ter wereld op basis van bijvoorbeeld jou houding tijdens het tennissen.

V1 Sport op de Xperia Z1 Compact (1)

Het design van Sony Xperia Z1 Compact

De Z1 Compact gaat voor stijl me rondere randen en hoeken. Daarbij is het naatloos wat altijd een groot design succes is geweest van Apple en een logische stap is voor Sony. Het toestel weegt in totaal 137 gram wat een prettig gewicht is. De naam Compact lijkt alleen niet erg passend wanneer het toestel een 4,3 inch scherm heeft.

Design van de Sony Xperia Z1 Compact

Uiteraard is ook dit toestel water dicht. Maar deze is ook daad werkelijk te gebruiken in het zwembad. Dit maakt dat Sony net iets verder gaat dan Samsung en Apple als het gaat om filmen en fotograferen.

Sony Xperia Z1 onderwater filmen (1)

Ook is Sony de eerste met een losse lens, de DSC-QX100. Hiermee krijg je 3,6x optische zoom op je smartphone. Let wel op, deze is absoluut niet water dicht en is dus niet mee te nemen in het zwembad.

 

Sony DSC-QX100 voor smartphones (1)

Naast de ronde hoeken en waterdichtheid van het toestel is deze vanaf de lancering in vier verschillende kleuren beschikbaar, wit, gifgroen, roze en zwart.

Sony Xperia Z1 in wit, zwart, groen en roze (1)

De hardware onder de behuizing

Sony heeft gekozen voor snelheid en grafische hoogstand. De smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon chip welke indrukwekkende prestaties neerzet. Maar Sony speelt met de Sony Xperia Z1 Compact ook in op de mobile gamer.

De Z1 Compact is dan ook voorzien van een Adreno 330 GPU (grafische processor) welke 50% beterpresteerd dan haar voorganger, de Adreno 320.

Om het plaatje af te maken heeft Sony er voor gekozen deze smartphone te voorzien van een krachtige STAMINA-modus. Wat alles een stuk zuiniger met energie om laat gaan. Op de afbeelding hieronder zie je het verschil. Wij hadden een WOW moment toen we dit zagen.

Sony Xperia STAMINA-modus (1)

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!